SanRenMu 9098 LUC-GH-T3

Artikelnummer 35424590
Tyvärr, den här produkten är slutsåld.

SanRenMu 9098 LUC-GH-T3

Ännu en nyhet sommaren 2017 från Sanrenmu - rykande hett från fabriken och som först i världen hos BraBilligt.

9-serien bjuder på lite större knivar än vad vi är vana vid från Sanrenmu, men det görs som allting annat med bravur.

Om bladet:

Sandvik 12C27 stål som är vanligt förekommande bland knivar från Sanrenmu. Svenskt kvalitetsstål, väl arbetat ger ett bra och pålitligt knivstål som är enkelt att hålla efter. Saberslipat blad med väldigt diskret recurve - bra uttag för slipning och robust

Om låsning: 

Kraftigt linerlås håller bladet på plats. Bra motstånd och flipper gör den enkel att öppna. I tillägg finns givetvis dubbla tumskruvar också.

Om handaget:

G10-sida ger kraftig hållbarhet och bekvämt och glidfritt handtag. Ergonomiskt utformat med utskärning för det utfasade linerlåset gör den bekväm över lag att hantera. Stållinern är i tillägg utskuren för att minska vikten och vittnar om stor tankemöda och hänsyn till detaljerna vid tillverkningen av denna kniv. Bältesclip finnes också.

Helhetsintryck:
Gedigen och med tyngd trots kraftiga utskärningar, mycket tack vare de två extra verktygen som ingår. Stjärnmejsel och repkapare på ena och flatmejsel och burköppnare på andra. dessutom glaskross i botten av kniven. Passar perfekt till den som ofta ser sig om efter en skruvmejsel för småjobb då denna täcker de mest basala skruvbehoven. Bra som EDC då den i nödfall kan användas som glaskross. Mycket bra friluftskniv i övrigt.

Detaljer:
Längd: 203mm
Bladlängd: 82mm
Vikt: 136g
Tjocklek blad: 3,05mm
Blad: 12C27 Sandvik
Handtag: SS/G10