SanRenMu 7130 FUI SH Kniv svart

Artikelnummer 35589698
Pris/st: 370,00 270,00
Antal:

SanRenMu 7130

Värdsnyhet från Sanrenmu - en av deras två helt nya modeller av fastbladsknivar.

Vi tycker klart detta är ett intressant steg i rätt riktning när världsmästarnas världsmästare på små fällknivars detaljarbete ger sig in på något nytt och klart spännande att se vad det ger för detaljer på en fastbladskniv!

Till att börja med så är det kanske svårt att bli så värst exhalterad av en mellanstor fastbladskniv i ett stycke stål. Det medges. Men när vi börjar komma in på detaljerna kring denna så börjar vi känna igen Sanrenmu's öga för detaljer.

Kniven:

8Cr14MoV stål är inget att skämmas för och för denna prisklass är det rent av lyxigt med detta stål. Används av flera av världens ledande amerikanska tillverkare. Kvaliten och egenskaperna är likvärdigt med AUS-8 - håller bra skärpa, bra motstånd mot rost och fortfarande enkelt att hålla efter. 

Detaljerna kommer redan vid första hanteringen av kniven - den är snudd på löjligt lätt med sina 57 gram - allting som inte har varit nödvändigt för att bibehålla styvhet och styrka i stålet är bortskuret - kvar är bara ett stadigt skelette på 3,5mm. Detta ger dock mer än tillräckligt för de flesta sysslor.

Tillbehör:

Till att börja med kommer kniven i en flerdelad, ganska vräckig presentförpackning (för att vara sanrenmu) och under kniven hittar vi deras slida eller snarare bärsystem. Här kommer alla detaljerna på plats. Kniven är gjord för att kunna bäras på alla tänkbara sätt ; primärt tänkt som en nackkniv (neckknife) och halsband inkluderas och där kommer kniven extremt låga vikt till sin rätt. Men nog är det inte, utan för dig som hellre vill ha den i bältet så finns ett av de bästa bältsystemen vi sett ; genom en enkel spärr kan fästet roteras 360 grader för att passa just dig och hur just du vill ha kniven i bältet. Ingen montering krävs. (vill du däremot ha den runt halsen, kan själva bälthållaren plockas bort från slidan.

Över lag är detta en mycket bra kniv för pengarna - lätt och smidig "backup" och passar perfekt i gapet mellan fullstor jaktkniv och liten fällkniv. Ännu en träff mitt i prick från Sanrenmu!